Twee bestuursleden Ooievaarsrun ontvangen koninklijk lintje

Op woensdag 26 april 2017, de dag voor Koningsdag, vond de jaarlijkse Lintjesregen plaats. Op deze dag ontvangen meerdere mensen een koninklijke onderscheiding voor hun bijzondere activiteiten voor de maatschappij.

Deze dag was extra speciaal voor de Haagse Stichting EVG-Ooievaarsrun aangezien twee bestuursleden van de stichting een koninklijk lintje ontvingen. Patrick Annaars en Raymond Been zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Diligentia door burgemeester Pauline Krikke benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. 

Patrick Annaars

Lintje Patrick.jpg

Patrick is al sinds de jaren ‘70 als vrijwilliger actief bij de Reddingsbrigade, eerst bij de Goudse Reddingbrigade en later bij de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade. Hij was daar onder andere postcommandant van de strandpost Kijkduin. Als chauffeur van de commandowagen raakte hij vanaf 1987 betrokken bij de Ooievaarsrun. Sinds 2009 is Patrick als Coördinator Verkeer & Veiligheid Scheveningen verantwoordelijk voor zowel de veiligheid van de aanwezigen in de visafslag als de verkeersveiligheid in de nabije omgeving van de visafslag. Hij stuurt daarbij teams van beveiligers en verkeersregelaars op Scheveningen aan.  


Raymond Been

Raymond is sinds zijn 14e actief bij het Jeugd Rode Kruis en raakte in 1988 betrokken bij de Ooievaarsrun toe hij vanuit het Jeugd Rode Kruis de EHBO tijdens het evenement organiseerde. Langzaam raakte hij ook bij andere organisatorische zaken betrokken en werd hij uiteindelijk Coördinator Feestprogramma. Dankzij Raymond treden er niet alleen regionale en nationale artiesten op tijdens het feest in de visafslag maar worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd in de vorm van een spelletjesplein. Samen met Patrick fungeert Raymond als aanspreekpunt in het geval van calamiteiten in de visafslag. 
 

Eerdere onderscheidingen 

Het is niet de eerste keer dat bestuursleden van de Haagse Stichting EVG-Ooievaarsrun onderscheiden worden. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van 2012 mocht de stichting de Haagse Pluim in ontvangst nemen en bij hun afscheid later dat jaar ontvingen oprichter Willem Vos en toenmalig voorzitter Elmie van Duijvenbode een koninklijk lintje. In 2013 kregen de bestuursleden de Haagse stadspeld uitgereikt.

We zijn erg trots om daar nu nog twee koninklijk gedecoreerden aan toe te voegen. Het is erg bijzonder om steeds weer te merken hoe ons evenement door een breed publiek gewaardeerd wordt. Via deze weg willen wij dan ook graag iedereen bedanken die de Ooievaarsrun een warm hart toedraagt.


In 2012 ontving de stichting de Haagse Pluim

In 2013 ontving een aantal bestuursleden de 'Haagse stadspeld'